Sostenibilitat

Compromesos amb la Sostenibilitat

Des dels seus inicis, Ximenez Group manté un fort compromís amb la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. És per això que va ser l’empresa pionera a començar un procés integral de transformació de tota la seva incandescència a tecnologia LED, una tecnologia molt més eficient i de menor consum en comparació amb la il·luminació tradicional. Aquest procés de transformació començà l’any 2007, aconseguint l’objectiu 100% LED fa una dècada, la qual cosa ha comportat la reducció en més d’un 90% del consum energètic de les seves instal·lacions i l’estalvi de l’emissió de gairebé 3.000 tones de CO2 a l’atmosfera. Aquesta fita li va valer a Ximenez Group el reconeixement com un dels 101 exemples empresarials d’Acció per al clima a la Cimera del clima celebrada el 2019 a Madrid.

ECOGREENLUX: El futur de la il-luminació decorativa

Aquest va ser el primer pas en matèria de sostenibilitat dels molts que la companyia ha fet al llarg de la seva història. Un dels més importants ha estat la presentació del producte d’il·luminació més ecològic i sostenible del mercat: Ecogreenlux.

Desenvolupat i patentat per Ximenez Group, Ecogreenlux redueix la contaminació lumínica a l’atmosfera en un 93%, la qual cosa suposa un estalvi energètic del 60% en comparació amb l’actual il·luminació LED. A més, està fabricada amb material reciclable i ofereix la possibilitat de produir-se amb materials biodegradables. S’han aconseguit eliminar els elements de soldadura de la seva fabricació, la qual cosa evita l’emissió de gasos tòxics i nocius per a la salut; a més d’eliminar l’ús de brides plàstiques, cosa que redueix dràsticament la generació de residus plàstics.

Ecogreenlux és l’última revolució del sector i el futur de la il·luminació.

Cada vegada més
sostenible

Però els esforços i les apostes per la sostenibilitat no es redueixen només a la recerca de nous productes o l’ús de nous materials per als projectes d’il·luminació. També s’estan desenvolupant nombroses accions en l’àmbit intern de l’empresa per aconseguir ser més autosuficients i sostenibles.

Les nostres instal·lacions estan dotades de diversos sistemes de control que permeten la reducció del consum energètic. A més, Ximenez Group té una planta d’autoconsum fotovoltaic compost per 240 plaques solars, que permet la generació del 71% de l’energia necessària en totes les seves instal·lacions. De la mateixa manera, es desenvolupen nombroses accions de conscienciació entre els empleats per al foment d’un ús més responsable dels recursos i formacions centrades en la conscienciació mediambiental.

Pero los esfuerzos y las apuestas por la sostenibilidad no se reducen solo a la búsqueda de nuevos productos o el uso de nuevos materiales para los proyectos de iluminación. También se están desarrollando numerosas acciones en el ámbito interno de la empresa para conseguir ser más autosuficientes y sostenibles.

Comprometisos amb la sostenibilitat i la innovació

Ximenez Group es posiciona com a referent en sostenibilitat i innovació, gràcies a tots els compromisos adquirits per aconseguir una major optimització dels seus processos productius, l’ús responsable dels recursos dins i fora de les seves instal·lacions, així com el desenvolupament i fabricació de productes que cada vegada siguin més respectuosos amb el medi ambient.

Els esforços de Ximenez Group en el desenvolupament d’un negoci respectuós amb el medi ambient estan avalats per totes les certificacions del seu sistema de gestió ambiental per part d’AENOR

Notícies

Coneix les darreres notícies del Grup Ximenez

Uncategorized @ca

El Grup Ximenez torna a Vigo amb l’inici de l’assemblatge de la seva Caixa de Regals

El 12 de setembre, el Grup Ximenez va iniciar l’assemblatge d’una de les famoses estructures nadalenques de Vigo, un contracte atorgat a l’empresa amb seu a Puente Genil. Un equip d’instal·ladors de Ximenez es va traslladar a la ciutat gallega per començar la instal·lació de la gran Caixa de Regals, que una altra vegada estarà […]

Continuar llegint 11 gener 2024
Uncategorized @ca

El Grup Ximenez incorpora el primer equip totalment femení a la seva brigada d’assemblatge

El Grup Ximenez continua reforçant el seu equip amb la incorporació de les dues primeres especialistes en assemblatge i instal·lació d’enllumenat públic i estructures grans. Com a resultat, el Grup Ximenez té ara el seu primer equip de dones per a la instal·lació de l’enllumenat nadalenc. “La baixa presència de dones en camps relacionats amb […]

Continuar llegint 11 gener 2024
Uncategorized @ca

Més de vint persones en situació de risc d’exclusió social s’han unit a Ximenez gràcies a la Fundació Don Bosco

El Grup Ximenez i la Fundació Don Bosco han signat un acord de col·laboració, mitjançant el qual més de 20 persones en situació de risc d’exclusió social s’han incorporat a la plantilla de la filial Pontana, Ximenez Iluminación. Mitjançant aquest acord, Ximenez ha proporcionat formació especialitzada a aquest grup de persones durant diversos mesos, amb […]

Continuar llegint 18 desembre 2023
Llegir totes les notícies