Història

La història
d’una estrella de Nadal

Ximenez Group va ser fundat el 1945 per Francisco Jiménez Carmona, a Puente Genil (Còrdova), al bell mig d’Andalusia. La història de la companyia es remunta a una senzilla estrella de fusta que el fundador va fabricar i a la qual li va col·locar diverses bombetes per decorar per Nadal l’aparador de la petita botiga d’electrodomèstics que tenia a la localitat.

Aquesta idea va ser tan cridanera i va resultar tan reeixida, que els veïns es congregaven cada tarda al voltant de l’aparador de la botiga de don Francisco per gaudir d’aquesta petita il·luminació. Per això, l’Ajuntament de la localitat va encarregar-li la il·luminació del carrer principal de Puente Genil. Un primer encàrrec que s’ampliaria poc després a la il·luminació de la resta del poble i, en anys consecutius, a altres municipis adjacents.

El crecimiento de Ximenez Group

A poc a poc, l’empresa va anar creixent i va passar a il·luminar també fires i festes per tot Andalusia, a més del Nadal. A aquestes celebracions s’hi van unir les Falles de València i els Carnestoltes, així com el Nadal de bona part d’Espanya. Amb els anys, la segona generació de la família Jiménez va impulsar el seu desenvolupament nacional, convertint-la en líder de la il·luminació decorativa del país.

La segona generació va impulsar el seu desenvolupament arreu del país

La expansió internacional del Grup

Ja entrat el nou mil·lenni, Ximenez Group va fer el salt internacional de la mà de la tercera generació. Una aposta i una expansió que ha aconseguit convertir a Ximenez Group en una de les principals companyies d’il·luminació decorativa del món i en un referent a escala internacional.

La idea que va començar amb una simple estrella en un aparador, s’ha convertit en una de les principals companyies globals d’il·luminació decorativa, amb presència en els cinc continents.

Gracias a la 3ª generación ha alcanzado más de 50 países

Notícies

Coneix les darreres notícies del Grup Ximenez

Uncategorized @ca

El Grup Ximenez incorpora el primer equip totalment femení a la seva brigada d’assemblatge

El Grup Ximenez continua reforçant el seu equip amb la incorporació de les dues primeres especialistes en assemblatge i instal·lació d’enllumenat públic i estructures grans. Com a resultat, el Grup Ximenez té ara el seu primer equip de dones per a la instal·lació de l’enllumenat nadalenc. “La baixa presència de dones en camps relacionats amb […]

Continuar llegint 11 gener 2024
Uncategorized @ca

El Grup Ximenez torna a Vigo amb l’inici de l’assemblatge de la seva Caixa de Regals

El 12 de setembre, el Grup Ximenez va iniciar l’assemblatge d’una de les famoses estructures nadalenques de Vigo, un contracte atorgat a l’empresa amb seu a Puente Genil. Un equip d’instal·ladors de Ximenez es va traslladar a la ciutat gallega per començar la instal·lació de la gran Caixa de Regals, que una altra vegada estarà […]

Continuar llegint 11 gener 2024
Uncategorized @ca

Més de vint persones en situació de risc d’exclusió social s’han unit a Ximenez gràcies a la Fundació Don Bosco

El Grup Ximenez i la Fundació Don Bosco han signat un acord de col·laboració, mitjançant el qual més de 20 persones en situació de risc d’exclusió social s’han incorporat a la plantilla de la filial Pontana, Ximenez Iluminación. Mitjançant aquest acord, Ximenez ha proporcionat formació especialitzada a aquest grup de persones durant diversos mesos, amb […]

Continuar llegint 18 desembre 2023
Llegir totes les notícies