Notícies

Actualitat

Ximenez GroupRSC

Ximenez Group afavoreix la inclusió laboral de persones en risc d’exclusió social amb formació

22 juliol 2024

Professionals de la companyia, líder en il·luminació artística i decorativa, han format durant una setmana persones en situació de vulnerabilitat social en el marc d’un conveni amb Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona.

Ximenez Group, en una iniciativa que subratlla el seu compromís amb la responsabilitat social, col·labora en la inserció en el mercat laboral de persones en risc d’exclusió a través d’una formació impartida en el marc del conveni signat amb Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona. Els participants en la iniciativa són persones en situació de vulnerabilitat social i laboral que venen prestant els seus serveis durant l’època nadalenca, a través d’Ecosol, en treballs de muntatge i desmuntatge d’enllumenat de Nadal i durant la resta de l’any en tasques de repàs per a la posada a punt de les llums.

Ara, amb aquesta formació, es persegueix professionalitzar el seu treball, capacitar-los i dotar-los de les eines necessàries per facilitar la seva integració en el mercat de treball, i més concretament, en el sector de la il·luminació artística i decorativa en el qual Ximenez Group és referència, així com per ampliar la seva perspectiva laboral a llarg termini. En total, han participat sis persones en aquesta acció formativa, que ha comptat amb una part teòrica i una altra pràctica i que s’ha desenvolupat durant una setmana a les instal·lacions centrals de Ximenez Group, ubicades a Puente Genil (Còrdova).

Els participants han rebut capacitació tècnica i professional, així com les habilitats necessàries per al bon desenvolupament del seu treball. El programa formatiu ha comptat amb la participació activa de professionals de Ximenez Group, que han actuat com a mentors i formadors, guiant els participants a través de les diverses etapes de l’aprenentatge. D’altra banda, Ecosol els proporciona un seguiment integral i personalitzat, assegurant que cada individu rebi el suport necessari per superar les barreres que puguin trobar en el seu camí cap a la inserció laboral.

 

El director corporatiu de RRHH de Ximenez Group, Alberto del Rey, sosté que a la companyia “creiem fermament en la responsabilitat social corporativa com un pilar fonamental de la nostra empresa. El nostre objectiu amb aquesta iniciativa és oferir una formació integral que capaciti els participants per enfrontar-se al mercat laboral amb més garanties d’èxit”. En aquest sentit, la col·laboració amb Ecosol, apunta Del Rey, “ens permet no només contribuir al desenvolupament professional de persones en situacions vulnerables, sinó també fomentar una societat més inclusiva i equitativa”.

Per la seva banda, Marta Pancorbo, responsable d’Activitat d’Ecosol Girona, ha agraït la formació oferta pels professionals de Ximenez Group, ja que “el seu suport al projecte ens permetrà realitzar el muntatge i desmuntatge de les llums de Nadal a Girona, donant oportunitats a les persones treballadores d’Ecosol. Aquests dies han significat una motivació per continuar treballant i professionalitzar-nos en aquesta línia d’activitat. Gràcies a tots aquells que ens han fet sentir part d’un gran equip”.

Amb aquesta iniciativa, Ximenez Group no només reafirma el seu lideratge en el sector de la il·luminació artística i decorativa, sinó que també es posiciona com una empresa compromesa amb el desenvolupament social i la inclusió, demostrant que la innovació i la responsabilitat social poden anar de la mà per construir un futur més brillant i equitatiu per a tothom.